Pages

marți, 4 martie 2014

Cu 12 premii obţinute, MediaPro Distribution este marele câştigător al premiilor Oscar



La cea de-a 86-a ediţie a Premiilor Oscar, filmele distribuite în cinematografe de MediaPro Distribution au adjudecat nu mai puţin de 12 statuete, producţiile 12 ani de sclavie şi Gravity 3D: Misiune în spaţiu devenind marile câştigătoare ale strălucitoarei gale care a avut loc aseară la Los Angeles.

După ce a adunat zeci de premii la festivaluri internaţionale, dar şi principala distincţie la Globurile de Aur, drama 12 ani de sclavie a devenit incontestabil cea mai bună productie a anului, reuşind să obţină Oscarul la principala categorie – „Cel mai bun film”. Revelaţia serii a fost talentata Lupita Nyong’o care, datorită prestaţiei sale din film, a obţinut premiul pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar”. Dintre cele nouă nominalizări anunţate pentru acest lungmetraj, „Cel mai bun scenariu adaptat” a fost a treia categorie câştigată.
Filmul îl are în centrul atenţiei pe Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru născut liber care este răpit şi vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar şi prin clipe neaşteptate de blândeţe, pentru Solomon nepreţuite rămân viaţa şi demnitatea sa.

Recordul pentru numărul de premii obţinute la gala de anul acesta l-a deţinut filmul Gravity 3D: Misiune în spaţiu. Dintre cele 10 nominalizări, drama SF a obţinut şapte prestigioase statuete pentru: „Cel mai bun regizor” - Alfonso Cuaron, „Cea mai bună imagine”, „Cea mai bună coloană sonoră”, „Cel mai bun montaj”, „Cel mai bun sunet”, „Cel mai bun mixaj sonor” şi „Cele mai bune efecte vizuale”.  
Primul regizor latinoamerican care obţine un Premiu Oscar, Alfonso Cuaron foloseşte efecte vizuale impresionante şi imagini 3D spectaculoase pentru a relata drama a doi astronauţi care luptă să supravieţuiască în spaţiu după ce nava lor este distrusă de o avalanşă de meteoriţi.

Cea mai nouă adaptare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, grandiosul şi strălucitorul Marele Gatsby şi-a câştigat un loc bine-meritat în rândul filmelor de Oscar, fiind desemnat câştigătorul categoriilor „Cele mai bune costume” şi „Cea mai bună scenografie”. 
Filmul se remarcă prin cadre spectaculoase, costume senzaţionale, atmosfera romantică a anilor '20, surprinsă prin decoruri impecabile şi interpretarea excepţională a actorilor Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan sau Isla Fisher.
Lider pe piaţa de distribuţie cinematografică din România, MediaPro Distribution este distribuitorul exclusiv al Warner Bros. Pictures în România, deținând și o selecție generoasă de titluri independente ale caselor de producție consacrate Lionsgate, Summit a Lionsgate Company, Relativity Media, Nu Image, IM Global, Sierra/ Affinity, Red Granite, Film Nation, Europa Corp., Mr. Smith, DreamWorks Pictures și Studio Canal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu