Pages

miercuri, 4 septembrie 2013

Sustineti eutanasierea maidanezilor neadoptati in 30 de zile!

 Iubesc cainii dar iubesc mai mult oamenii! Eutanasierea este singura solutie, chiar daca pare radicala.
 www.petitieonline.com
https://www.facebook.com/Cainii.maidanezi.pericol.public
Vă rugăm să semnaţi această petiţie şi să o distribuiţi peste tot!
Nu vrem ca în România demnitatea umană să fie hrănită cu carne şi sânge de copil!
Susţineţi eutanasierea câinilor comunitari dacă nu sunt adoptaţi din adăposturi de către persoane responsabile în termen de 30 de zile de la prinderea lor!
Nu vrem să fie returnaţi în teritoriu după ce au fost sterilizaţi şi crotaliaţi pentru că reprezintă un real pericol public pentru populaţie, după cum demonstrează cazurile copiilor şi adulţilor ucişi de maidanezi, precum şi numărul în creştere al persoanelor atacate şi muşcate, costurile îngrijirilor medicale pentru victime fiind mult mai mari decât costurile eutanasierii câinilor comunitari.Menţionăm faptul că în ţările europene civilizate problema câinilor fără stăpân a fost rezolvată în mod similar propunerii noastre: adunarea lor de pe străzi, ţinerea în adăposturi pentru o perioadă limitată de timp pentru a fi revendicaţi, apoi după expirarea termenului de cazare, câinii care nu au fost revendicaţi şi nici nu au fost preluaţi de asociaţiile de protecţie a animalelor, au fost eutanasiaţi. Concomitent au fost sterilizaţi şi câinii cu stăpâni, cu excepţia anumitor rase şi cazuri speciale.Majoritatea ţărilor civilizate din Uniunea Europeană aplică şi acum măsurile de eutanasiere a câinilor fără stăpân care nu pot fi plasaţi, în paralel cu măsurile de sterilizare a câinilor cu stăpân şi de prevenire a abandonului. De exemplu, în Marea Britanie câinii nerevendicaţi sunt eutanasiaţi după 7 zile, în Irlanda sunt eutanasiaţi după 5 zile, în Franţa pot fi eutanasiaţi după 8 zile lucrătoare, Letonia 14 zile, iar în Belgia după 15 zile, etc. Legislaţie Marea Britanie:http://tinyurl.com/mdfda2d
Legislaţie Irlanda:http://tinyurl.com/kw4yfks
Legislaţie Franţa:http://tinyurl.com/q2lbt8n
Legislaţie Letonia:http://tinyurl.com/ozpenmq
Legislaţie Belgia:http://tinyurl.com/qcybzso
Eutanasierea este reglementată în Uniunea Europeană de către O.I.E. !Capitolul 7 al acestui cod conţine reglementări privind controlul câinilor maidanezi: reducerea numărului de câini vagabonzi la un nivel acceptabil.
http://tinyurl.com/nm32avt .
Lăsarea câinilor în stradă încalcă foarte grav drepturile fundamentale garantate de Constituţia României.
- dreptul la viață şi la integritate fizică şi psihică (art.22);
- dreptul la siguranța persoanei (art.23);
- dreptul la asigurarea igienei şi a sănătăţii publice (art.34);
- dreptul la un mediu sănătos (art.35);
- dreptul la protecţia copiilor (art. 49) - vedeţi copiii omorâţi de câini.
Suntem de acord ca animalele să aibă multiple drepturi atâta timp cât acestea nu încalcă dreptul la viaţă şi siguranţă al oamenilor!În plus sunt încălcate şi următoarele legi:
Codul penal - articolele privind vătămarea corporală;
Legea 215/2001 modificată şi completată de legea 286/2006 care prevede că “primarul îndeplineşte următoarele atribuţii principale: n) ia măsuri pentru prevenirea şi combaterea pericolelor provocate de animale, în condiţiile legii.”
Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice - art. 2, pct. 15 interzice ” lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”.
Aceşti câini vagabonzi au devenit un pericol public pentru toată lumea deoarece: muşcă, sfâşie, mutilează, omoară, au purici, au căpuşe, au microbi, au boli grave transmisibile la om, produc tone de dejecţii, poluează fonic, produc accidente rutiere, aleargă şi terorizează bicicliştii, aleargă după cei care merg cu rolele sau cei care vor sa facă jogging, atacă copiii mici la locurile de joacă chiar sub ochii părinţilor, atacă mămicile care îşi plimbă copiii în cărucioare, atacă oamenii în vârstă vulnerabili, atacă persoanele cu dizabilităţi care se deplasează în cărucioare cu rotile, atacă până şi pe cei nevăzători care se plimbă singuri pe străzi folosind doar un baston alb.Foarte multe persoane merg la serviciu cu maşina personală sau cu taxi de frica haitelor de câini, chiar dacă pe jos sau cu bicicleta ar ajunge la job în câteva minute, în felul acesta mediul înconjurător devine şi mai poluat de la noxele maşinilor folosite în plus, pentru drumuri scurte!
Întreţinerea unui câine într-un adăpost al primăriilor din ţară a ajuns să coste aproximativ 600 de lei pe lună, aproape cât salariul minim pe economie şi mult mai mult decât pensia unui bătrân care a muncit peste 40 de ani! (pensia minimă în România este de 350 lei).
Deşi ONG-urile al căror număr creşte foarte mult de la an la an, susţin în continuare sterilizarea ca singura soluţie eficientă, situaţia reală din teren le contrazice. Această soluţie este aplicată de peste 5 ani, dar singurul rezultat vizibil este mărirea numărului de câini fără stăpân şi a cazurilor de persoane atacate, muşcate, mutilate şi chiar ucise de aceşti câini.
Această realitate este reflectată şi de datele furnizate de Instititutul Matei Balş din Bucureşti privind numărul de persoane atacate de animale - cele mai multe cazuri implicând câinii fără stăpân.
Dacă în perioada 2001-2007, când se aplica eutanasierea, s-a înregistrat o scădere a numărului de prezentări la centrul antirabic până la jumătate, începând din 2008 – atunci când s-a sistat în Bucureşti eutanasierea – se înregistrează o creştere a numărului de persoane muşcate. Astfel, în anul 2007 au fost înregistrate 10.500 de cazuri, iar în 2012 s-a ajuns la 16.192 de cazuri. (http://www.mateibals.ro/html/docBals/antirabic/s5.pdf).
Aceste date demonstrează în mod neechivoc ineficienţa metodelor promovate de asociaţiile de iubitori de animale în privinţa asigurării securităţii cetăţenilor. Mult lăudata metodă a sterilizării (intens promovată ca fiind singura soluţie şi aplicată de peste 5 ani) nu a dat rezultate în România, aşa cum nu a dat rezultate nicăieri pe unde a fost aplicată.
Odată cu explozia numărului de victime au crescut şi costurile cu tratarea persoanelor care au solicitat vaccinare antirabică şi tratament medical al plăgilor rezultate din muşcături. Plătim din banii noştri pentru sterilizare, plătim pentru tratamentul celor muşcaţi, plătim chiar şi cu vieţile unor oameni nevinovaţi.
În România nu există un proces real de adopţie al maidanezilor, în fapt adopţia până acum a fost tratată superficial şi a permis celor care au interese financiare să lase câinii pe străzi, să-i scoată din adăposturi fără formalităţi complexe (registre, microcipări, controale), lucru care a dus la creşterea numărului de câini pe stradă şi concomitent creşterea numărului de victime ale acestora.
Dacă nu vor fi eutanasiaţi după 30 de zile de stat în adăpost, numărul maidane
zilor şi a victimelor acestora va creşte de la an la an, iar România va avea foarte mult de suferit prin pierderea turiştilor şi a investitorilor străini, mai exact, o bilă neagră în plus la capitolul imagine de ţară europeană membră a Uniunii Europene.În paralel cu măsurile de eutanasiere a câinilor pentru care nu se pot găsi soluţii de plasare trebuie legiferat şi un control strict al populaţiei canine cu stăpâni prin sancţionarea cât mai severă a abandonului şi a deţinerii iresponsabile, înregistrarea tuturor câinilor cu stăpân şi aplicarea unor măsuri eficiente de control ale reproducţiei, care să elimine apariţia de noi generaţii de pui nedoriţi.
Pentru acordarea de şanse suplimentare câinilor care posedă potenţial de adopţie
autorităţile centrale şi locale pot să concesioneze terenuri pentru adăposturi construite şi întreţinute din fondurile donate de iubitorii de animale.De asemenea, trebuie să fie implementată şi aplicată legislaţia care previne şi sancţionează drastic abuzurile de orice fel împotriva animalelor fără stăpân inclusiv în adăposturile publice sau private.
Bucureştiul a fost şi rămâne un oraş nesigur din foarte multe puncte de vedere. De exemplu, un raport îngrijorător arată că în fiecare zi 25 de bucureşteni sunt muşcaţi de câinii fără stăpân. Tratamentul nu este chiar ieftin, le poate scoate pacienţilor din buzunar între 130 şi 400 de lei. Pe străzile Capitalei hoinăresc aproximativ 64.000 de câini. Asta înseamnă un câine la aproximativ 26 de persoane. NUMĂRUL DE PERSOANE PREZENTATE LA CENTRUL ANTIRABIC DIN BUCUREŞTI:
2007 - 10.500 de persoane
2008 - 11.500 de persoane
2009 - 11.800 de persoane
2010 - 12.800 de persoane
2011 - 12.500 de persoane
2012 - 16.192 de persoane
2013 - perioada: 01.01.2013 – 31.07.2013 – 8.610 persoane
SURSE:
1.Institutul Matei Balş din Capitală.
Vă mulţumim pentru susţinere!

14 comentarii:

  1. Mda> NU SUNT DELOC DE ACORD CU ASA CEVA!!....Normal,mai bine sa omori un caine care e vai de el saracu' si abia gaseste sa manance....se pare ca nici noi oamenii nu suntem mai presus de animale din moment ce sustinem eutanasierea lor...un criminal in serie primeste inchisoare pe viata dar nu este omorat pentru ca nu permite legea,in schimb un caine care nu ataca fara motiv,trebuie eutanasiat....nu ma mir ca tara asta a ajuns ce a ajuns din moment ce cu totii se pare ca aveti instincul de turma. IUBESC animalele si chiar daca m-ar musca un caine nu as face o astfel de manifestare de 2 lei...si ei au suflet,se pare ca voi oamenii nu aveti cand ganditi asa!!! si nu imi retrag niciun cuvant! Aceast mesaj este pentru toti sustinatorii de 2 lei care sustin aceasta petitie mizerabila!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Ar trebui să vină toţi iubitorii de animale, să vadă ce înseamnă să te muşte un maidanez. Mi-au desfigurat băieţelul. Erau flămânzi şi i-au văzut ca o hrană pe băieţeii mei. Maidanezii mi-au mâncat copilul de foame. I-au mâncat capul. În loc de creier, ni l-au dat cu o pungă pusă pe cap, o pungă din aia în care ţi se pun fructele când le iei de la piaţă”

      Ștergere
    2. Pentru RUXANDRA RUX:
      Tu traiesti intro alta lume, de aceea ne judeci. Nu esti capabila sa intelegi dramele care se petrec din cauza unor animale de casa devenite intre timp fiare, salbaticite din cauza lipsei hranei si a habitatului specific...
      Pe o scara de 1 la 10, unde 1 este cea mai mica, tu cat de mult pretuiesti oamenii, viata, copii, in comparatie cu cea a unor animale salbaticite?
      As vrea sa te vad pe tine muscata, mutilata sau cu jumatate de cap mancat de o astfel de fiara...Cum ai mai gandi? Tot asa? La fel ca acum, cand nici macar nu ai experienta de viata necesara sa te pronunti, crezand pur si simplu ca noi vorbim despre o jucarie de plus???
      Te rog doar sa-ti imaginezi cum arata un corp uman cu multiple muscaturi sau pe jumatate mancat... Pune-te in locul acelui copil, a celui japonez...a multor parinti cu copii aflati in pericol in fiecare zi...
      Imi cer scuze ca trebuie sa iti spun, dar esti persoana neportivita sa faca orice fel de comentariu pe aceasta tema. In plus, probabil ca nu ai avut niciodata un anturaj uman adecvat si continui sa-ti traiesti drama emigrantului alienat, care copie ce nu trebuie si judeca cu burta plina niste oameni care nu au nicio vina ca politicenii au permis sa se intample astfel de tragedii...
      Imagineaza-ti doar acel copil de 1,5 ani dupa ce a fost atacat de cainii salbaticiti!!! Adormi cu el in gand si gandeste-te la el pana o sa-ti vina mintea cea de pe urma!!!
      Trezeste-te la realitate! Daca nu, insemna ca faci parte din categoria limitatilor care-si usuca pisica in microwave, dau in judecata producatorul cuptorului si castiga din cauza unui sistem judiciar care permite tembelilor sa iasa in public!!!

      Ștergere
    3. Se pare ca faci parte din cei cu instinc de turma,nu ca m-ar mira acest lucru....eu sa ma trezesc? dar tu ce faci? iti doresc din tot sufletul tot ce imi doresti tu mie,dar sa ti se intample tie!

      Ștergere
  2. Asa cum un caine te omoara,te poate omori si un om,bunica lor unde era? era prea comoda sa mai aiba grija si de ei,nu? in fine...de ce sa ajuti si tu pentru adaposturi,nu este numai problema iubitorilor,ci este problema tarii,toti trebuie sa contribuie,hai cu instincul de turma sa omoram bietele animale...oameni de 2 lei,d'asta este tara asta asa!! Copilul saracul nu avea cum sa reactioneze,dar bunica lui era prea ocupata sa mediteze la tineretea pierduta,decat sa aiba grija de copil...Vina este toata a ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand te rog sa-ti masori cuvintele. Eu nu te-am jignit, asa ca din respect si bun simt ar trebui sa nu faci nici tu lucrul asta.
      In al doilea rand, ai copii? Daca ai, stii cat de greu este sa-i faci fata unui copil de cativa ani, dar sa faci fata la 2? ca adult de 30 de ani e greu, dar ca femeie de peste 60 de ani? Copiii dispar rapid din campul tau vizual, este suficient sa intorci capul 2 secunde.
      Si nu in ultimul rand...daca un om drag tie: mama, tata, sot, bunic...COPIL..ar fi sfasiat/mancat de caini pe strada, IN PARC, in anul 2013, intr-o capitala europeana...ce ai face? te-ai duce si ai lua cainele acasa, nu? saracul de el era infometat, nu?! Sa fim seriosi!

      Ștergere
  3. Sa fim si mai seriosi,daca chiar ar fi fost vorba de 2 secunde l-ai vedea unde este...unii dintre voi chiar ne credeti prosti pentru ca multi au INTRINCTUL DE TURMA. Si nu imi masor cuvintele,atata timp cat tu sustii ucisul unor fiinte..aaa da si este o tara libera,exista libera exprimare,nu iti convine limbajul meu,nu mai citi! ;) Cand iesi cu copiii undeva ai grija de ei,ai o responsabilitate mare,daca nu reusesti sa ti-o asumi,este numai si numai vina ta si trebuie sa platesti pentru asta!...daca un om ucide ce facem? ne omoram toti intre noi nu?...cum noi,oamenii, nu suntem bagati in aceeasi oala cu criminalii spre exemplu,daca un caine a facut asta,1,3,10..asta inseamna ca toti sunt la fel? de ce sa gandim rational? sa luam calea usoara de a omori,nu? Dar traim in Romania si atsa ne ocupa tot timpul! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai inteles nimic. Iubesc cainii, am 3 acasa. Insa in situatia in care sunt pusa sa aleg intre caini si siguranta copilului meu, alegerea este simpla. Pentru mine. Daca alta solutie nu exista, da, sunt pentru eutanasierea cainilor. Daca exista o alta solutie care sa ne scape de acest pericol, cu drag, cu atat mai bine. Dar de 20 si ceva de ani autoritatile nu au reusit sa ne scape de cainii de pe strazi asa ca singura solutie care a mai ramas este eutanasia. Din nefericire asta este situatia. Daca iubitorii de caini vor sa-i ajute intr-un fel sa ii adopte. E simplu. Cainii sa fie luati acasa si s-a rezolvat problema.

      Ștergere
  4. Un copil nu se lasa nesupravegheat. Daca aveam jungla aproape si era atacat de un tigru? sau leu? pe cine mai eutanasiati???? Eutanasiati parintii care nu au grija de copiii lor si slava Domnului sunt cu zecile de mii. Un caine parasit e un caine care a ramas fara STAPAN. A fost LASAT PE STRADA NESUPRAVEGHEAT FARA DE GRIJI LA FEL CA SI COPILUL...cautati vinovatul unde trebuie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ruxandrooooo!!!!!!!!
      Esti iresponsabila si nu ai deloc spirit matern!
      Pe tine, ca fiinta umana, te lasa rece uciderea unor semeni de-ai tai, un copil de 4 ani in acest caz? Atitudinea ta este contra naturii, unde semenii aceleiasi specii se asociaza si lupta pentru propria lor supravietuire. Noi asta incercam sa facem: sa supravietuim timpului si timpurilor, iar tu, odrasla supraeducata ce te dai, iti arati incapacitatea de a intelege un lucru cat se poate de simplu: NU VREM ACEI CAINI PE STRAZILE ROMANIEI. E grau sa pricepi, sau doar te bagi si tu in seama, ca sa apari si tu pe internet?
      Ucigaso de microbi, rame si insecte ce esti! Sa nu mai vorbesc de bacterii! Nu ti-e rusine de ridicolul situatiei in care te afli?
      Trateaza-te inainte de a naste (cand ti-o veni vremea) copii din greseala (oricum e improbabil sa supravietuiasca cu tine)!
      Vezi ca ai mari sanse sa devii subiectul unui studii de caz sau cercetari psihiatrice!

      Nu mai latra!

      Ștergere
  5. Pentru Anonim cu mare drag!
    Ma amuza extrem de tare lipsa ta de creier,nu ca m-as fi asteptat sa dau de altcineva pe aici!
    Mai intai invata sa scrii si sa vorbesti inainte de a incerca sa te dai rotund ca stii tu mai bine despre acest subiect om,de fapt ce spun om,jigodie de om....daca tu esti de acord cu uciderea in masa a unor fiinte care iti sunt alaturi,a unui caine care ar muri pentru tine,a unui animal care a fost parasit si nu are siguranta zilei de maine,inseamna ca animalul adevarat esti tu.
    Cum iti poti permite sa iti sustii punctul de vedere cand tu esti de acord cu uciderea,nu ai niciun drept sa iei viata unei fiinte!!!!!!!!!!!Dar ce ma mira! Cati oameni omoara animale din pura placere,dorind sa vada suferinta pe chipul lor si sa vada cum acestia isi dau ultima suflare,razand si filmand totul,apoi mari inteligenti posteaza pe youtube.
    Cu rapiditate iti voi recomanda tie un pshihiatru (dar din pacate nu am cum sa iau legatura cu tine,se pare ca faci parte din acele persoane care se semneaza cu Anonim,doar de dragul de a se certa si ei cu lumea ca nu au ce sa faca la 2 dimineata) ca se pare ca ai luat-o pe cai gresite rau de tot,imi e mila de tine si sila de tine si de oamenii de tot cacatul care traiesc in aceasta tara!
    Inteligentule,jigodie,scarba de om care esti,hai sa iti arat o analiza facuta de niste specialisti,ca eu nu vorbesc din povesti ca tine,ci din fapte adevarate si nu in ultimul rand,nu vorbesc fara sa cunosc foarte bine situatia. Te vor parasi toti,inclusiv copiii,vei ramane singur si amarat si vai de mama ta si vei trai toata viata cu cine crezi? cu un caine,desi ma mir ca aceasta fiinta superioara tie,ii va fi alaturi unui ucigas !!
    SI PENTRU A-TI ADUCE MINTEA CEA DE PE URMA,UITE AICI CAZUL,CAP DE MAMALIGA>>>>
    Numarul copiilor ucisi de indivizi care s-au urcat beti la volan - 63
    Numarul copiilor ucisi de parinti - 302
    Numarul copiilor morti in spitale din neglijenta personalului - 81
    Numarul copiilor mutilati de parinti alcoolici - 156
    Numarul copiilor violati de pedofili - 322
    Numarul copiilor vanduti de traficantii de carne vie - 249
    Numarul bebelusilor ucisi de mame - 178
    Numarul copiilor UCISI de cainii fara stapan - UNUL
    Asa ca da-ti doua palme si mori dracu' in chinuri groaznice cat mai repede,sa simti pe pielea ta ce indura bietele animale,ca ne faci tara de rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este mai usor sa dai vina pe niste animale,care nu au judecata, decat sa ti-o asumi. Vina este a oamenilor, care au permis ca lucrurile sa ajunga in stadiul acesta, nu a unor animale, care s-au reprodus. Un copil nu se lasa nesupravegheat atata timp, cel putin nu daca iti pasa de el. Am fost alergata de cainii fara stapan, muscata de ei, si cu toate acestea, nu sunt de acord cu aceasta solutie. De ce? Simplu. Pt ca sunt om, am constiinta. Si pt ca din putinul pe care-l stiu despre aceasta tara, politica ei, am priceput ca s-a ajuns in situatia asta din motive strict politice, pt ca e o afacere profitabila. Si cel mai important, pt ca stiu f bine, ca acesti caini nu vor fi eutanasiata, ci loviti pana vor muri, cu cruzime. Nu iti trebuie un IQ foarte mare sa realizezi aceste lucruri. Dupa cum bine a scris si Ruxandra, multi copii au murit din varii motive, dar nu vad pe nimeni straigand in gura mare sa fie eutanasiati pedofilii, parintii neglijenti, si as amai departe, fiinte su judecata, de altfel, nu animale. Uitati-va in oglinda, asta nu este o atitudine sanatoasa.

      Ștergere
  6. Ii multumesc fetei care a fost de acord cu mine,mai exista si oameni mormali in tara asta.
    Pentru cei care sunt impotriva a ceea ce am scris,mai sriu ceva :)).Romania ucide cu cruzime cainii si lasa bolnavii de cancer sa moara in spitale si saracii sa moara pe strazi. Cainele ramane cel mai bun prieten al omului dar neavand ratiune s-a adaptat la cruzimea omului si la neajunsurile vietii cum a putut si in parte a devenit un animal salbatic, de asta actiunea lui ne afecteaza, de asta gandirea lui este uneori eronata, noi nu avem nicio scuza.
    Ai vazut ce fac oamenii de rand? Ii leaga de masini si ii tarasc pana mor, ii otravesc, ii bat pana ii omoara in bataie, le dau foc de vii, ii impusca. Scuza-ma, nu sunt de acord cu cruzimea. 2-3 oameni mor muscati de caini turbati, sute de oameni mor macelariti de semeni de ai lor . Haideti sa fim oameni ca asta ne deosebeste de caini, constiinta. Haideti sa avem suflet, nu sa ne batem joc de niste animale care nu pot sa se apere. Zic!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. SA MURITI DE CIUDA!!!! Oameni infantili care acuzati pe nedrept!!!!

    SA VA FIE RUSINE SA MAI VORBITI DESPRE ASA CEVA!!!
    !!!!!!!!!!!!AICI TOT ADEVARUL!!!!!!!!!!!!!

    Ancheta în cazul copilului de 4 ani ucis în Parcul Tei scoate la suprafață detalii șocante, care pot da peste cap actuala ipoteză, potrivit căreia micuțul a fost ucis de șase câini vagabonzi.

    Răsturnare incredibilă în cazul copilului ucis: Au venit rezultatele analizelor ADN

    Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News că din datele existente până în prezent, analizele ADN arată că în probele prelevate din rănile copilului ucis nu a fost găsit ADN-ul niciunui câine dintre cei șase maidanezi acuzați că l-ar fi ucis pe Ionuț.

    Astfel că prinde contur ipoteza conform căreia copilul în vârstă de 4 ani a fost atacat și ucis de un câine de luptă, după care cadavrul ar fi fost plasat în locul unde a fost găsit, pentru a se da vina pe câinii vagabonzi.

    Informațiile nu au putut fi confirmate din surse oficiale. Iar în astfel de cazuri, de regulă, se fac analize suplimentare.

    Marius Marinescu: a fost un câine de luptă

    Fostul senator Marius Marinescu, actual Președinte al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a confirmat pentru DC News această ipoteză, din surse ale Poliției.

    El consideră că dacă această ipoteză se va dovedi ca fiind cea adevărată, toată isteria pe tema câinilor va fi în zadar.

    “Am susținut încă de la început că acel copil a fost ucis de un câine de luptă. Era imposibil ca niște câini comunitari să facă acele răni pe trupul copilului. Și era imposibil ca după acest atac, acei câini să stea liniștiți și să dea din coadă. Orice etolog a înțeles că acei câini nu erau vinovați.Poate că unul dintre ei a mirosit copilul și avea urme de sânge pe blană, dar așa cum s-a văzut și la televizor, erau rezultatul unei atingeri, nu erau produse de o mușcătură. A fost o campanie de dezinformare, de învrăjbire a populației. În acest moment, autoritățile sunt obligate să-l identifice pe proprietarul câinelui de luptă vinovat, care a târât corpul în locul în care a fost găsit”, ne-a declarat Marius Marinescu.

    RăspundețiȘtergere