Pages

joi, 12 septembrie 2013

Tanara violata in centrul capitalei, in mijlocul zilei!

               Cum sa treci pe strada pe langa o talharie si sa nu faci nimic?! O tanara a fost violata in urma cu doua zile, in buricul capitalei, in mijlocul zilei! Nimeni nu a sarit in ajutorul ei, desi numeroase persoane au vazut ca era amenintata cu un cutit! Este strigator la cer! Aveti mai jos scrisoarea deschisa a colegilor de la radio:
                                       SCRISOARE DESCHISĂ
BUCUREȘTI/ 11.09.2013: Europa FM și Radio 21 lansează un apel public la adresa autorităților pentru a depune toate eforturile necesare în acțiunile de identificare și prindere a individului scelerat care în după amiaza zilei de 10 septembrie, recurgând la amenințări cu cuțitul în plină stradă, a violat-o  pe una dintre colegele noastre.
Suntem consternați să descoperim că această odioasă întâmplare a fost posibilă pentru că, în plină zi, la ora 16, pe un bulevard central al Capitalei, între zona Perla și Lacul Floreasca, trecătorii au asistat impasibili la agresarea unei femei, care a fost amenințată cu un cuțit în zona feței că își va pierde ochiul dacă strigă după ajutor. Deși colega noastră plângea, era în mod evident amenințată și a fost împinsă sute de metri,  nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgență 112. Constatăm cu mâhnire că, din cauza pasivității opiniei publice, suntem tot mai des martorii unor atrocități de stradă.
Nu este pentru prima dată când una dintre colegele noastre este agresată în plină stradă. În urmă cu trei săptămâni,  o altă colegă a fost atacată în zona stației de metrou Aurel Vlaicu, dar, din fericire, a scăpat nevătămată fizic.
În condițiile în care două angajate ale aceleiași companii devin victime ale agresiunilor de stradă într-un interval atât de scurt de timp, ne întrebăm dacă nu cumva ne confruntăm cu un individ obsedat și  dacă nu cumva multe alte femei au fost victimele unor violențe de stradă, dar, în urma traumelor fizice sau psihice suferite, au ales să păstreze tăcerea și să nu anunțe autoritățile.
În cazul nefericit în care există și alte victime, facem apel și către acestea să anunțe autoritățile. Este un prim gest pe care îl putem face pentru a sprijini prinderea acestor indivizi scelerați și un prim pas pentru a împiedica repetarea unor drame.
Europa FM și Radio 21 le mulțumesc colegilor din presă pentru solidaritate și, în același timp, le adresează jurnaliștilor rugămintea de a nu divulga identitatea colegei noastre și de a-i respecta liniștea de care are nevoie după acest dramatic incident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu