Pages

miercuri, 27 noiembrie 2013

Carrefour sare in ajutorul celor nevoiasi! Organizeaza o colecta internationala de alimente!



Banca de Alimente a Crucii Roșii Române devine parte a acestui proiect prin colaborarea cu Carrefour România

În săptămâna 25-30 noiembrie, Carrefour România ia parte la o operațiune de colectare de alimente pentru sprijinirea programului Banca de Alimente din 8 țări: Argentina, Belgia, Brazilia, Franța, Italia, Polonia, România și Spania. Lansat în Brazilia pe 9 noiembrie, acest proiect umanitar va fi desfășurat simultan pe data de 29 și 30 noiembrie în 7 alte țări și 3.000 de magazine din lume: 1.100 magazine în Franța, 700 în Italia, 200 în Polonia, etc.
Operațiunea de colectare din România va avea loc la nivel naţional, în toate cele 16 oraşe în care sunt prezente hipermarketurile Carrefour: Bucureşti, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta, Focşani, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu și Suceava.
Carrefour România este susținătorul Băncii de Alimente a Crucii Roșii încă din anul  2009, când proiectul a luat naștere și a fost implementat în hipermarketurile Carrefour din întreaga țară.
În fiecare dintre aceste oraşe, ziua de 30 noiembrie va fi dedicată colectării de alimente destinate persoanelor defavorizate. Proiectul „Banca de Alimente” îşi propune să aducă o bucurie copiilor nevoiaşi cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadourile de care aceştia au mare nevoie: alimente de bază, greu perisabile, din care vor putea fi preparate mai multe mese.

Campania strângerii de alimente va fi semnalizată la intrarea în fiecare hipermarket Carrefour din ţară, la rafturile de alimente, iar voluntarii Crucii Roşii, în calitate de ajutoare ale lui Moş Crăciun, vor îndemna clienții magazinelor să doneze alimente în containerele special amenajate după casele de marcat.
            „Banca de alimente a Crucii Roșii reprezintă, de când a fost inaugurată - în urmă cu 4 ani, un ajutor real și constant pe care îl acordam persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, în pragul Sărbătorilor de Iarnă, să sprijinim cât mai mulţi oameni nevoiaşi şi să aducem bucurie copiilor pentru care o masă caldă valorează mai mult decât o jucărie. De aceea, lansăm invitaţia tuturor clienților Carrefour, de a se alătura campaniei noastre și de a deveni Moș Crăciun pentru copiii care suferă de foame, printr-o donaţie de alimente greu perisabile”, a declarat doamna Mihaela Geoană, Preşedintele Crucii Roşii Române.
La iniţiativa Fundaţiei Carrefour și Carrefour România, programul naţional al Crucii Roșii Române s-a alăturat campaniei europene de colectare de alimente.
„Banca de alimente este un proiect permanent prezent în hipermarketurile Carrefour România, doar în 2012 clienții donând aproximativ 73 de tone de alimente, ajutând astfel 17.000 de familii. Motivul pentru care am decis să ne alăturăm colectei internaționale a Fundației Carrefour a fost readucerea în atenția clienților noștri a acestei cauze atât de valoroase și necesare pentru România. În mod particular, persoanele care ne vor vizita hipermarketurile în data de 30 noiembrie vor avea ocazia de a afla direct de la voluntarii Crucii Roșii cum îi putem ajuta pe cei mai puțin norocoși dintre noi. În 2014 sperăm să ajutăm peste 20.000 de familii nevoiașe din întreaga țară prin toate acțiunile desfășurate împreună cu partenerii noștri de la Crucea Roșie Română.” a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour România
Vă invităm şi pe dumneavoastră în hipermarket-urile Carrefour din Bucureşti şi din ţară, pentru a sprijini cu o donaţie de alimente greu perisabile persoanele defavorizate, alăturându-vă astfel campaniei „Banca de Alimente”.
Aproape 3.000 de magazine Carrefour sunt implicate în acest proiect, în 8 țări
Fundația Carrefour pornește de la funcția principală a Carrefour, aceea de retailer, pentru a coordona și transmite informații despre acțiunile de colectare de donații și alimente pe parcursul întregului an. Asociațiile locale – precum Bancile de Alimente – primesc aceste produse care sunt ulterior redistribuite către persoanele aflate în nevoie. 
În 2013, Fundația Carrefour și-a asumat un angajament puternic pentru a sprijini băncile alimentare la nivel internațional
Fundația Carrefour a dublat în acest an donațiile care au ca scop solidaritatea alimentară – peste 2 milioane de Euro pentru proiecte precum: donații și colecte de alimente, dar și susținerea magazinelor alimentare sociale, susținerea sectorului agricol, a programelor de nutriție și catering. În 2013 s-au donat în total 718.000 Euro pentru susținerea Băncilor de Alimente. Fundația Carrefour oferă, de asemenea, suport logistic, oferind asociațiilor locale infrastructura necesară pentru transportul și depozitarea alimentelor – a produselor proaspete în mod special. De la crearea sa, Fundația Carrefour a finanțat achiziționarea a 36 de camere frigorifice și a peste 140 de mașini izoterme, inclusiv a 19 autoturisme finanțate în 2013 pentru Băncile de Alimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu