Pages

marți, 1 iulie 2014

Fii creativă cu părul tău! Dove are grijă de el. Un nou studiu Dove arată că 8 din 10 femei au părul degradat



Dove crede că fiecare femeie are dreptul la frumusețe și fericire, pe care le poate descoperi printr-un ritual de îngrijire zilnică a pielii și a părului.
Importanța părului pentru femei este incontestabilă, motiv pentru care femeile din lumea întreagă asociază părul cu feminitatea și îl consideră o expresie a identității lor.
Conform unui nou studiu Dove* 8 din 10 femei susțin că au părul degradat. Studiul arată că părul degradat a ajuns să fie o normalitate, iar acest lucru nu ar trebui să cauzeze stări de anxietate femeilor. Peste jumătate dintre ele resimt sentimentul de vinovăție sau lipsa de încredere în sine când părul lor arată semne de degradare. În plus, această stare a părului le face să se simtă mai puțin frumoase.

Studiul surprinde și aspecte cheie despre degradare și urmărește factorii care contribuie la deteriorarea părului de-a lungul unei zile. Factorii sunt de natură mecanică (precum spălatul părului şi perierea), termică (precum căldura foehnului sau a plăcii de întins părul), factori chimici (vopsirea părului) și cei ce ţin de mediu (razele UV, poluarea), dar chiar și stilul de viață. Astfel, putem spune că dorința noastră de a avea un păr frumos și coafat este cauza principală a degradării părului.
Dove ne încurajează să fim creative cu părul nostru, fără să trăim cu teama că-l vom deteriora.  Majoritatea femeilor au părul degradat, dar există o soluție la această problemă: adoptarea unei atitudini mai puțin critice față de propria persoană și continuarea ritualului preferat de coafare alături de folosirea unor game speciale pentru îngrijirea părului deteriorat. 

Oana Cuzino, Prim Ambasador Dove, afirmă:Pentru mine este foarte important să am părul mereu aranjat, în contextul în care sunt în mod constant în fața camerelor de filmat. Deși uneori am resimțit un sentiment de vinovăție când observam semne de degradare a părului, mi-am dat seama că soluția nu este să renunț să-l mai aranjez, ci să-i ofer îngrijirea de care are nevoie, în profunzime.”
Date cheie din studiul Dove Hair Damage
Degradarea părului este noua normalitate
- De fapt, este cea mai des întâlnită stare a părului în lume, 84% dintre femei descriindu-și părul ca fiind degradat
Dorința noastră de a avea un păr frumos a contribuit la situația în care ne petrecem:
- În medie 92 de minute pe săptămână (echivalentul a 79 ore sau a 3 zile si 7 ½ ore pe an) coafându-ne părul
- În total 10 zile pe an folosind un aparat pe bază de căldură pentru a ne aranja părul
Degradarea părului cauzează stări de anxietate, în parte din cauza faptului că femeile nu văd părul degradat ca fiind o normalitate
- 77% dintre femei, la nivel global, sunt îngrijorate de starea de degradare a părului lor
- Una din cinci femei nu consideră că este normal ca părul ei să fie degradat
- Peste jumătate dintre femei resimt emoții negative precum vinovăție sau lipsă de încredere din cauza degradării părului
- 62% dintre femei, la nivel global, susțin că degradarea părului are un impact asupra încrederii în sine și le face să se simtă mai puțin frumoase
 - 45% dintre femei se simt rușinate din cauza stării părului lor

Grija față de cum arată părul și trăirea unor emoții negative este, de asemenea, o normalitate. De fapt, este o parte importantă din felul de a fi a unei femei.
- Peste jumătate dintre respondente (55%) susțin că se simt judecate dacă părul lor arată neîngrijit
- 8 din 10 femei  simt că părul lor este o expresie a feminității
- 7 din 10 femei susțin că părul lor este o expresie a identității
Comportamentul feminin
Șapte din zece femei sunt conștiente că obiceiurile lor de coafare conduc la degradarea părului, ceea ce cauzează stări de anxietate. Dove a invitat un expert în comportamentul feminin și antropologie să explice acest trend global.
Dr. Sarah Cheang, antropolog și lector în cadrul Royal College of Art din Londra, explică:
„Una dintre datele cele mai alarmante ale acestui studiu este nivelul de vinovăție resimțit de femei în privința degradării părului lor. Se tem că felul în care își tratează părul pentru a-și atinge idealurile lor cauzează degradare – ceea ce presupune și mai multă muncă pentru a limita sau inversa efectele degradării părului, păstrând în același timp rezultatul dorit.
Fiecare femeie ar trebui să fie conștientă că nu se poate ca părul să arate <<perfect natural>> sau să fie <<perfect frumos >>. Ar trebui să renunțe la orice sentiment de vinovăție și să exerseze în continuare modalități creative de aranjare a părului, indiferent de preferințele în materie de coafare.”
Fii creativă cu părul tău! Dove are grijă de el
Dove ne încurajează să continuăm ritualul nostru preferat de coafare alături de folosirea unor game speciale pentru îngrijirea părului deteriorat. 
Gama Intense Repair, dedicată părului deteriorat, are la bază tehnologia KERATIN REPAIR ACTIVES, care ajută la refacerea keratinei, proteină vitală a firului de păr. Părul degradat este reparat la nivel celular în doar două săptămâni!**

Un comentariu:

  1. Folosesc samponul si balsamul Dove intens repair de multi ani, cam de cand au aparut pe piata si sunt foarte multumita de ele. Am mai folosit si altele intre timp insa niciunul nu a fost ca dove intens repair prin urmare m-am reintors la vechea mea iubire, cum zice sotul meu :)

    RăspundețiȘtergere